in

Lewis Hamilton over zijn rijpositie

Elke stoel in de Formule 1 is uniek, letterlijk gevormd om het lichaam van de coureur. De moderne stoel is een veel complexer stukje techniek dan de schuimrubber kussens die gebruikt werden in de oude dagen. De huidige stoelen zijn op maat gemaakt van carbonfiber om de bestuurder, in dit geval Lewis Hamilton, de perfecte pasvorm te geven in de cockpit.
Het proces om een ​​F1 zitje te maken begint met de klassieke stoel fitting, de coureur stapt in zijn race outfit in de cockpit en gaat zitten op een robuuste plastic zak met daarin foam. Na verloop van tijd wordt de foam hard en hebben de engineers een perfect model om de carbonfiber stoel te maken.

Maar wat zijn de specifieke kenmerken van een Formule 1 zitje? En zijn ze eigenlijk comfortabel? Lewis Hamilton laat in deze video zien wat de juiste zitpositie is en hoe een F1-coureur zich voelt in zijn stoel.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sneeuw Driften in de Toyota GT86 met Fredric Aasbo

Sneeuw Driften in de Toyota GT86 met Fredric Aasbo

De enige Street Legal Ferrari 550 LM GTS

De enige Street Legal Ferrari 550 LM GTS