in

Lewis Hamilton is viervoudig wereldkampioen

Lewis Hamilton wereldkampioen 2017

Na een geweldige race van Max Verstappen waarin hij op magistrale wijze de Grand Prix van Mexico wist te winnen, mogen we natuur niet vergeten dat Lewis Hamilton viervoudig wereldkampioen Formule 1 is geworden.

Zijn World Championship race was geen gemakkelijke. Startend vanaf de tweede startrij vielen hij en Sebastian Vettel na een touche in de tweede bocht terug naar de laatste posities in het veld. Vettel moest met een kapotte voorvleugel de pits opzoeken en Hamilton met een lekke band. Hoewel de Ferrari-coureur zich wist terug te vechten tot een vierde plaats was het niet genoeg om Lewis Hamilton, die negende werd, van de titel af te houden.

De Brit is de eerste Engelse coureur die vier wereldtitels in Formule 1 heeft gewonnen en komt hiermee op gelijke hoogte met Vettel en Alain Prost. Alleen Schumacher (zeven titels) en Juan Manuel Fangio (vijf) vergaarden er meer. Kortom, Hamilton heeft zich definitief genesteld in de galerij der groten van de Formule 1.

Video: Lewis Hamilton viervoudig wereldkampioen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max wint op cruise control de Grand Prix van Mexico 2017

Ogier grijpt vijfde titel in Wales

WRC 2017 – Ogier grijpt vijfde titel in Wales