in

Lexus LC Convertible gaat ongetwijfeld in productie

Lexus heeft de LC Convertible Concept onthuld voorafgaand aan de Detroit Auto Show 2019, welke aanstaande maandag begint. De Lexus LC Coupé was al een prachtige auto, maar de LC Convertible is zo mogelijk nog mooier. Lexus omschrijft de concept car zelf als “an LC in its most breathtaking form. It blends all the best aspects of the original Coupe with the dynamic design of an open-air convertible”.

De LC Convertible heeft een lengte van 4.770 mm, een breedte van 1.920 mm en een hoogte van 1.340 mm. Hiermee is de LC Convertible 10 mm langer en 5 mm lager dan zijn gesloten broer. Lexus heeft ervoor gekozen om het ontwerp van de auto identiek te houden aan de LC Coupe en dat is alleen maar goed. Het exemplaar in deze promovideo heeft 22-inch velgen, een wit lederen bekleding en wat zwarte elementen in het exterieur zoals de spiegelkappen, splitter en diffuser.

Hoewel Lexus nu nog spreekt over de LC Convertible Concept kun je er vanuit gaan dat deze dakloze variant gewoon in productie gaat. Hopelijk met een dikke V8-motor zoals in de LC500.

Video: Lexus LC Convertible

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Deze Jeep Wrangler 6x6 heeft 707 pk

Deze Jeep Wrangler 6×6 heeft 707 pk

BMW I8 Crash

Vrouw parkeert BMW i8 achteruit in de tuin