in

Lexus LFA Nürburgring op de rollenbank

Van de Lexus LFA zijn 500 exemplaren gebouwd, waarvan 50 een Nürburgring Package hebben. EKanoo uit Bahrein heeft een zwarte LFA Nürburgring Edition en besloot eindelijk eens zijn Lexus op de rollenbank te binden om te zien wat de atmosferische 4,8-liter V10-motor in huis heeft.

Volgens Lexus zou de tiencilinder 571 pk in huis moeten hebben. Let wel, dit is aan de krukas en rollenbanken meten het vermogen altijd aan de wielen. Sommige banken kunnen het aandrijfverlies berekenen en optellen bij het gemeten vermogen aan de wielen, zodat alsnog het krukasvermogen bekend is. Zoals de rollenbank van Beek Auto Racing.

Volgens deze test heeft de Lexus LFA Nürburgring 531 pk aan de wielen. Tel daarbij op een aandrijfverlies van ongeveer 10% en de V10-motor doet keurig wat hij moet doen. Uiteindelijk gaat het ons toch meer om het gejank van de tiencilinder. Gelukkig trapt EKanoo de Lexus goed op zijn staart!

De Nürburgring Edition onderscheid zich ten opzichte van de gewone LFA door een opnieuw gekalibreerde transmissie 0,05 seconden sneller schakelt, een splitter aan de voorkant, stijvere en instelbare dempers, lichtgewicht lichtmetalen wielen, aerodynamische dive planes aan de voorbumper en een grote vaste achtervleugel.

Video: Lexus LFA Nürburgring op de rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo C70 T5 naar topsnelheid

Volvo C70 T5 naar 260 km/h (inclusief spannend momentje)

Corvette vlucht voor de politie

Corvette-bestuurder probeert te vluchten voor de politie