in

Deze Liberty Walk Lamborghini Miura is geen Miura

Tijdens de 2018 Tokyo Auto Salon trok tuner Liberty Walk het doek van hun nieuwste creatie, een Miura!

De Lamborghini Miura wordt ook wel gezien als de eerste echte supercar en met slechts 764 exemplaren is de auto behoorlijk zeldzaam. Je vraagt je misschien af waarom Liberty Walk zo’n unieke auto zou willen verbouwen, maar wij kunnen jullie geruststellen. Dit is geen echte Miura.

Volgens diverse bronnen is deze creatie gebouwd op het chassis van een Ford GT40 replica met een custom build, handgemaakte carrosserie. In essentie is het dus een Italiaanse replica op basis van een Amerikaanse replica die in Japan is gebouwd.

De Liberty Walk Miura beschikt over een Amerikaanse V8-motor maar specificaties zijn nog niet bekend. Zoals alle creaties van oprichter Wataru Kato is ook deze creatie extreem breed, laag en voorzien van een set enorme velgen die verstopt zitten onder fors opgeklopte wielkasten.

Je moet ervan houden maar wat ons betreft is deze nieuwe Liberty Walk zeer geslaagd, vooral de achterzijde met de lamellen over de achterruit, de ducktail spoiler, vier uitlaatpijpen en de gebogen nummerplaat als verwijzing naar de Japanse straatracers.

Video: Liberty Walk Lamborghini Miura

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Suzuki Swift GTI

Deze Suzuki Swift GTI is een rappe hillclimb racer

De evolutie van Lamborgini Modellen

De Evolutie van Lamborghini