in

Lightspeed Classic 911 in de haven van Rotterdam

We kennen Singer allemaal, het bedrijf uit LA dat klassieke Porsche’s een opfrisbeurt geeft tegen een gigantisch prijskaartjes. Maar zij zijn natuurlijk niet het enige bedrijf die dit doen, Autoaktiv Motorsport uit München toont ons in deze video haar Lightspeed Classic 911.

De Lightspeed Classic is gebaseerd op de 964, maar krijgt een aantal belangrijke upgrades terwijl de klassieke stijl behouden blijft. Vermogen komt van een herbouwde 3.8-liter boxermotor van de 964 RS die nu 340 pk levert. Het heeft de versnellingsbak van een 996 Turbo, de koppeling van een 997 GT3 RS en de remmen van een 996 GT3 Cup, samen met Michelin Pilot Sport rubber en een set Fuchs-stijl BBS velgen.

De 980 kilogram wegende Lightspeed Classic 911 is een lust voor het oog en in handen van coureur Tim Schrick een messcherpe machine. De video duurt maar 49 seconden, maar het zijn waarschijnlijk wel de beste 49 seconden van je dag.

Video: Lightspeed Classic 911

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is het verschil tussen handgeschakeld en Dual Clutch versnellingsbak

Dit is het verschil tussen handgeschakeld en Dual Clutch versnellingsbak

screw this im going home

Screw this, I’m going home!