in

Litchfield Nissan GT-R Track Edition Review

De Nissan R35 GT-R is alweer ruim 10 jaar oud maar ondanks deze respectable leeftijd blijft de Nissan een geliefde auto voor tuners. Neem bijvoorbeeld het Britse Litchfield, zij hebben de laatste uitvoering van de GT-R voorzien van een track package en vragen daar 100.000 pond voor. 20.000 pond meer dan een normale GT-R.

Voor dit bedrag krijg je Nissan GT-R die is voorzien van grotere luchtinlaten, een aangepast brandstofsysteem, een aangepast inlaattraject, Bilstein schokdempers, Eibach veren en een ECU remap waardoor het vermogen uitkomt op 640 pk en 813 Nm koppel. Naast de nieuwe schokdempers en veren heeft Litchfield ook de wielbasis, spoorbreedte en de geometrie van de voorwielophanging verandert. Volgens de tuner is het stuurgevoel hierdoor drastisch verbeterd.

De uiterlijke upgrades voor de Track Edition bestaan uit een carbon achterspoiler, een carbon splitter en een carbon inzet in de achterbumper met luchtroosters boven het titanium uitlaatsysteem om zowel de warmte- als de luchtdruk achter de bumper te verwijderen.

Alex Goy testte de Litchfield Nissan GT-R Track Edition en oordeelt in onderstaande rijtest of de 20.000 pond extra de investering waard is.

Video: Litchfield Nissan GT-R Track Edition Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Africa Eco Race Crash

Buggy’s crashen hard in Africa Eco Race

Deze Jeep Wrangler 6x6 heeft 707 pk

Deze Jeep Wrangler 6×6 heeft 707 pk