in

Losse putdeksel vernietigt Williams FW42 van George Russell

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is na een kwartier geannuleerd. George Russell reed met zijn Williams FW42 over een losse putdeksel, die door de enorme zuigkracht van de F1-bolide tegen de bodem knalde en de carbon vloer aan stukken sloeg.

Bij het incident heeft naast de vloer ook het chassis flinke schade opgelopen, waardoor volgens teambaas Claire Williams het chassis vervangen moet worden. De schade aan het chassis zorgt ervoor dat Russell vrijdagmiddag niet meer in actie kan komen, als de tweede vrije training überhaupt nog verreden wordt.

De putdeksel werd door de Ferrari van Charles Leclerc eerder al los gezogen, waarna Russell er vol overheen reed. Alsof dit nog niet erg genoeg was, reed de takelwagen waarop de kapotte Williams stond tegen een brug aan waardoor er hydrauliek olie uit de kraan lekte op de Williams. #WellDoneBaku

Door het incident moet de organisatie alle putdeksels op het stratencircuit controleren en waar nodig lassen. Hierdoor lopen alle andere sessies van F1 en F2 vertraging op.

Video: Losse putdeksel vernietigt Williams FW42

Leclerc mist putdeksel maar net

Kraan botst tegen brug

Kraan lekt olie op Williams

Losse putdeksel vernietigt Williams FW42 van George Russell

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 4 =