in

Lotus Elise Sport 240 is de allerlaatste Elise

De Lotus Elise wordt al meer dan 25 jaar geproduceerd, maar de Sport 240 zal de allerlaatste uitvoering zijn. Henry Catchpole neemt de Lotus Elise Sport 240 mee over het Henthel Circuit, om te zien hoe hij zich verhoudt tot de originele Elise en of het een passend afscheid is.

Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat de 1.8-liter supercharged viercilinder van Toyota 240 pk produceert. Dat is niet enorm veel, maar dit is een Lotus. En Lotussen zijn licht, 922 kg om precies te zijn. Daardoor sprint de Elise Sport 240 in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h en door naar een topsnelheid van, jawel, 240 kilometer per uur.

Het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een handbak met zes versnellingen en een prachtig ontworpen mechanisme. Lotus heeft verder AP Racing-remmen, tienspaaks wielen, Bilstein-dempers en Yokohama V105-banden gemonteerd. Alles wijst er dus op dat dit een heerlijk speeltje is voor B-wegen.

Video: Lotus Elise Sport 240

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gercollector trapt zijn getunede 911 GT2 RS naar 363 kmh

Gercollector trapt zijn getunede 911 GT2 RS naar 363 km/h

BMW M3 GTR NFS

De Need for Speed M3 GTR in het echt