in

Lotus Exige V6 Cup Straatauto vs Exige V6 Cup Raceauto

Lotus is op weg terug, de schulden zijn bijna afbetaald en er rollen weer nieuwe lichtgewicht sportauto’s van de band. Het bewijs is de Lotus Exige V6 Cup, welke zowel als straatauto en als raceauto wordt geproduceerd. Steve Sutcliffe rijdt beide op het testcircuit van Lotus.

De Exige V6 Cup is beschikbaar in twee versies: de straatauto met circuit ambities (62.995 pond) en de raceauto (74.995 pond). Onder de motorkap krijgen beiden een 3.5-liter V6 met supercharger, in de V6 Cup S levert deze 350 pk  en in de V6 Cup R zelfs 366 pk. De raceauto is met zijn 1.040 kg een flinke 60 kilogram lichter dan de straatauto en accelereert in 3.5 seconden naar 100 kilometer per uur, drie tiende sneller dan de straatauto. De Exige V6 Cup S maakt overigens gebruik van een handgeschakelde versnellingsbak en de Exige V6 Cup R van een semi-automatische bak.

Qua vermogen zijn beide Exige Cups niet veel sterker dan de standaard Exige S, dat komt doordat ze gebruik maken van dezelfde motor. Het verschil zit hem met name in het gewicht, de standaard Exige weegt 1176 kg. Beide Cups hebben aerodynamische aanpassingen, een gestript interieur met kuipstoelen en een rolkooi in het geval van de raceauto.

Video: Exige V6 Cup

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M1 Procar at Hillclimb St-Ursanne

BMW M1 Procar at Hillclimb St-Ursanne

Andy Priaulx in de nieuwe BMW M235i

Andy Priaulx in de nieuwe BMW M235i