in

Loudest of the Hill: Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini had een aantal speciale auto’s meegenomen naar het Goodwood Festival of Speed, waaronder de Essenza SCV12. Deze limited edition, track only hypercar werd gedoopt tot ‘loudest of the hill’ omdat de atmosferische 6,5-liter V12-motor een ongekend kabaal produceert.

De Essenza SCV12 is het resultaat van een samenwerking tussen Lamborghini Squadra Corse en Lamborghini Centro Stile. De twaalfcilinder produceert 830 pk, heeft geen einddempers, en brengt al het vermogen over op de achterwielen. Dat maakt de Lamborghini op een nat wegdek behoorlijk levendig, zoals je kunt zien tijdens zijn run op de Goodwood Hillclimb.

Er zullen in totaal 40 raceauto’s worden gebouwd en die blijven in beheer van Lamborghini. Klanten kunnen er enkel mee rijden op door Lamborghini georganiseerde track days. In deze video neemt presentator Jack Rix ons mee voor een tour langs de Essenza SCV12, inclusief een ritje de heuvel op.

Video: Loudest of the Hill: Lamborghini Essenza SCV12

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 812 Competizione gespot in Londen

Ferrari 812 Competizione gespot in Londen

Porsche-992-GT3-Touring

Nieuwe 992 GT3 Touring: Less is more fun?