in

Zie de 830 pk Lamborghini Essenza SCV12 testen op Monza

Vorige week trok Lamborghini Squadra Corse naar het ‘Autodromo Nazionale di Monza‘ om de nieuwe Essenza SCV12 te testen. Spotter Bozzy werd uitgenodigd door de Italiaanse fabrikant om wat opnames te maken van de hypercar racer die een paar maanden geleden werd onthuld.

Vanwege de kenmerken van het circuit was de dag vooral gericht op het testen van de remmen en hun gedrag, en het uitproberen van verschillende oplossingen. Tijdens deze test werd het prototype bestuurd door Emanuele Pirro en Raffaele Giammaria.

De Essenza SCV12 is het resultaat van een samenwerking tussen Lamborghini Squadra Corse en Lamborghini Centro Stile. De circuitauto wordt aangedreven door de atmosferische 6,5-liter V12-motor die 830 pk kan produceren en is gekoppeld aan een sequentiële 6-versnellingsbak die het vermogen overbrengt naar de achterwielen.

Het aerodynamische pakket komt voort uit de ervaring van Squadra Corse met de Huracan Super Trofeo- en GT3-auto’s. De carrosserie wordt gevormd door slechts drie elementen om snelle vervanging tijdens pitstops mogelijk te maken. Het chassis van de Essenza SCV12 is een monocoque van koolstofvezel zonder interne rolkooi, waardoor het de eerste GT-auto is die is ontwikkeld om aan de veiligheidsregels van het FIA-prototype te voldoen.

Er zullen in totaal 40 auto’s worden gebouwd en, zoals het geval is met XX auto’s van Ferrari en de GTR’s van McLaren, kunnen klanten de Essenza SCV12 niet mee naar huis nemen en alleen mee rijden op door Lamborghini georganiseerde track days.

Hieronder zien we Lamborghini Essenza SCV12 in actie. De eerste 4 minuten van de video bestaan uit het opwarmen van de 830 pk sterke raceauto, daarna gaat hij los op Monza.

Video: Lamborghini Essenza SCV12 test op Monza

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Touring Superleggera Aero 3

Rijtest van de Touring Superleggera Aero 3

Achterwielaangedreven Volkswagen Golf met V8-motor

Achterwielaangedreven Volkswagen Golf met V8-motor