in

De limited edition circuitauto van Lamborghini: SCV12

Lamborghini heeft zich gemengd in de wereld van hypercar circuitauto’s en volgt daarmee de koers gezet door fabrikanten als Ferrari, Pagani, Aston Martin, McLaren, Brabham en recentelijk Porsche.

De Lamborghini SCV12 is een limited edition hypercar circuitauto die uitgerust is met de krachtigste twaalfcilinder ooit gebouwd door engineers in Sant’Agata Bolognese. De 6,5-liter V12-motor levert 830 pk en is gekoppeld aan een zestraps sequentiële bak uit de Huracán Super Trofeo EVO. Het vermogen gaat uiteraard enkel naar de achterwielen.

Het chassis van de Lamborghini SCV12 is geheel vervaardigd uit carbon fiber en de indrukwekkende carrosserie genereert meer downforce dan hun GT3-raceauto. Dat geloven we direct want de splitter, diffuser en achtervleugel zijn van buitenaardse proporties.

De Lamborghini SCV12 moet deze zomer worden onthuld zonder camouflage met een gelijkaardig programma als het Corse Clienti van Ferrari. Klanten kunnen meedoen aan track days met technische ondersteuning van Squadra Corse. Waar bij Ferrari onder andere Marc Gene aanwezig is, heeft Lamborghini vijfvoudig Le Mans-winnaar Emanuele Pirro gestrikt als rijderscoach.

Video: De limited edition circuitauto van Lamborghini; SCV12

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Matt Farah test de viercilinder Toyota Supra

Matt Farah test de viercilinder Toyota Supra

Belg geeft remtest en krijgt karma

Belg geeft een remtest en krijgt karma