in

McLaren Senna GTR debuteert op Goodwood MM

De McLaren Senna GTR heeft zojuist haar publieke debuut gemaakt tijdens de 77th Members Meeting op Goodwood. De ‘normale’ Senna moet aan allerlei richtlijnen voldoen omdat het een straatauto is, de Senna GTR is dat niet en dus kunnen we nu zien wat er gebeurt als McLaren de regels compleet mag negeren.

Net als de Ferrari FXX K Evo, Porsche 935 en Aston Martin Vulcan is de McLaren Senna GTR een speeltje voor track days. Omdat de auto aan geen enkel reglement hoeft te voldoen had McLaren de vrije hand bij het ontwikkelen van de auto en het resultaat is indrukwekkend.

De Senna GTR weegt slechts 1.188 kg, 10 kg minder dan de straatauto maar met toevoeging van brandblusser, ‘air jacks’ en datalogger. Op motorisch vlak is er weinig veranderd, de twin turbo V8-motor levert nu 825 pk waardoor de pk-gewichtsverhouding uitkomt op 0,69 pk per kilogram.

De meets ingrijpende wijzigingen zijn gedaan op aerodynamisch vlak. De LMP-achtige achtervleugel is verbonden met de diffuser en de voorbumper bevat extra dive planes. Tezamen met andere aanpassingen beschikt de circuitauto hierdoor over 1.000 kg aan downforce, 200 kg meer dan de straatauto.

In totaal zullen er 75 exemplaren van de McLaren Senna GTR gebouwd worden, uiteraard zijn die allemaal al verkocht.

Video: McLaren Senna GTR debuut

McLaren Senna GTR debuteert op Goodwood MM

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.