in

Nico Rosberg smijt de McLaren Senna over Paul Ricard

Nico Rosberg houdt zich sinds zijn afscheid van Formule 1 in 2016 bezig met zijn YouTube-kanaal en nam onlangs plaats in een van de meest hardcore hypercars van dit moment: de McLaren Senna.

De Senna is het tweede model in McLaren’s Ultimate Series en volgt in de voetsporen van de P1, die Rosberg al eens testte met Mika Hakkinen. De P1 was een technisch hoogstandje met een 916 pk sterke hybride aandrijflijn, bij de Senna draait het allemaal om rondetijden op het circuit. Het resultaat is dat alle elektromotor en accu’s overboord zijn gegooid en McLaren zich gericht heeft op gewichtsbesparing en aerodynamica. Desalniettemin heeft de Senna nog altijd een 800 pk sterke 4.0-liter twin-turbo V8.

Rosberg rijdt met de McLaren Senna vanuit Monaco, waar hij Hakkinen nog even tegen het lijf loopt, naar het circuit van Paul Ricard. Een rit van ongeveer een uurtje, waarin hij ook nog even aangehouden wordt door de gendarmerie. Eenmaal op het circuit wordt er nieuw rubber gemonteerd en vervolgens gaat Nico aan de bak. Helaas duurt dit gedeelte van de video maar een paar minuten, maar hij belooft ons nog een extra video van de hot lap. Alles voor de views..

Video: Nico Rosberg in de McLaren Senna

Nico Rosberg smijt de McLaren Senna over Paul Ricard

Reageer op deze video