in

Zie wat deze FXX K-bestuurder allemaal meemaakte op Paul Ricard

Ferrari’s meest exclusieve club, Corse Clienti, was de afgelopen twee dagen aanwezig op Circuit Paul Ricard met het XX-programma. In totaal waren er 19 FXX K’s op het circuit plus nog een aantal 599XX’s en FXX’s.

Bestuurder Alexander West heeft zoals gewoonlijk weer wat video’s samengesteld van zijn avonturen op het circuit met deze monsters. In onderstaande compilatie heeft hij beelden verwerkt van zijn run met de LaFerrari FXX K, “on some very used tyres” zoals West schrijft.

De 1.050 pk sterke FXX K is uitgerust met een zeer geavanceerd traction control systeem, volgens Chris Harris kun je het gaspedaal vol intrappen en zorgt de elektronica ervoor dat je niet meteen achterstevoren staat. Maar zoals hij in Top Gear Season 24 Episode 1 liet zien kun je de TC ook minder ingrijpend instellen en zelfs uitzetten. Dat laatste zal Alexander vast niet hebben gedaan met zijn versleten banden, maar we zien wel dat hij af en toe stevig moet corrigeren.

Video: FXX K op Paul Ricard

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast in actie

De belangrijkste modellen uit 90 jaar volvo

Volvo neemt je mee door haar 90-jarige historie