in

LS-swapped Subaru BRZ heeft 580 pk

Er is voldoende vraag naar een krachtigere uitvoering van de Subaru BRZ/Toyota GT86, maar de fabrikanten hebben meermaals aangegeven dat deze er niet gaat komen. Er zit dus niets anders op dan zelf iets bouwen, en dit is wat Brill Steel Motorsport heeft gemaakt.

Het Italiaanse bedrijf heeft gekozen voor een Amerikaanse motor, een LS3 V8 om precies te zijn met inmiddels 580 pk en 900 Nm koppel. De combinatie Japanse auto, Amerikaanse motor is een bekende filosofie van Brill Steel Motorsport want hun beroemde S14 Silvia maakt gebruik van dezelfde motor.

De Subaru BRZ van Brill Steel heeft ook een Rocket Bunny V1 bodykit gekregen, een Rocket Bunny V2 ducktail spoiler en 19” NTM-wielen. De mat grijze BRZ werd door spotter Mike gefilmd in Monaco tijdens Top Marques.

Andere voorbeelden van engine swaps voor de BRZ/GT86 zijn 2JZ-GTE I6, Ferrari V8S85 V101GZ-FE V12.

Video: Brill Steel Subaru BRZ

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Er staat als laatste regel: “Andere voorbeelden van engine swaps voor de BRZ/GT86 zijn 2JZ-GTE V6, …”, maar een 2JZ-GTE is een inlijn 6 en geen V6 volgens mij.

Reageer op deze video

Le Mans 2018 Highlights

24H Le Mans 2018 Highlights

Alle Civic Type R's op het circuit

Alle generaties van de Honda Civic Type R op het circuit