in

De Lucid Air is sneller dan iedere Ferrari, Lambo of Porsche

Tesla heeft een behoorlijk indrukwekkende reputatie als het gaat om 0-100 km/h sprinttijden. Maar na een razendsnelle start zwakt de acceleratie van Tesla’s af, tot afschuw van de ware snelheidsliefhebbers. Hierdoor ontstaat het beeld dat alle elektrische auto’s slechts kunnen excelleren op de kwart mijl en een teleurstelling zijn op de Autobahn. Lucid Motors wil ons laten zien dat dit niet het geval is.

Onlangs nam men een Lucid Air mee naar de Transportation Research Facility in Ohio en klokte een topsnelheid van 350 km/h. Maar Lucid Motors is deze maand nog een stapje verder gegaan, men heeft de elektronische begrenzer verwijderd om te zien wat de topsnelheid zou zijn als de 1.000 pk Lucid Air niet werd ingehouden.

Met een parachute, veiligheidskooi en enkele aerodynamische hulpmiddelen als veiligheidsvoorziening ontdekten de ingenieurs dat de elektrische auto met gemak 378 kilometer per uur haalde. Alsof dat nog niet snel genoeg is keert men over een maanden terug voor een nieuwe poging, er zit namelijk nog meer in het vat.

Video: Lucid Air haalt 378 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jay-Leno's-Ford-GT

Jay Leno toont alle ins en outs van zijn 2017 Ford GT

Supercharged Audi R8 V10 Plus 0-324 kmh

Supercharged Audi R8 V10 Plus 0-324 km/h