in

Lucid Air Review – Tesla’s grootste nachtmerrie?

De 2022 Lucid Air Dream Edition Performance heeft nogal wat opschudding veroorzaakt als de nieuwste EV op de markt. De Lucid Air zagen we voor het eerst in 2017 en nu, 5 jaar later, is de auto eindelijk klaar om het op te nemen tegen de machtige Tesla Model S Plaid.

Lucid Motors heeft de lat nog hoger gelegd en er alles aan gedaan om een elektrische auto te produceren die niet ter ziele zou gaan als de zoveelste “Tesla-killer”, die het uiteindelijk niet haalt. De Air heeft een aanzienlijk grotere actieradius, een weelderig en ruim interieur, kan snel opladen en beschikt natuurlijk over krankzinnig veel vermogen.

De Dream Edition Performance, de krachtigste uitvoering, heeft 1.111 pk en sprint in in 2,5 seconde naar 100 km/h. Dat is bloedsnel, maar geen verassing meer bij elektrische auto’s. Thomas en James, van YouTube-kanaal Throttle House, willen juist zien hoe de Lucid Air presteert op een bochtige weg in Californië en of het een geschikte dagelijkse auto is.

Met een prijs van omgerekend 145.000 euro is de Lucid Air Dream Edition Performance zeker geen EV voor Jan Modaal. Lucid zich dan ook op kopers die normaal gesproken zouden kijken naar auto’s als de BMW 7-serie, Mercedes-Benz S-Klasse, Porsche Taycan en Audi e-tron GT.

Video: Lucid Air Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

4 stappen voor het zakelijk verzekeren van je auto of bus

4 stappen voor het zakelijk verzekeren van je auto of bus

Deze Volvo 850R is een RingTool

Deze Volvo 850R is een RingTool