in

Luister eens naar deze Ford Mustang Shelby GT500

Luister naar de Ford Mustang Shelby GT500 als hij zijn achtcilinder laat brullen op de rollenbank. Heerlijk toch. Als dat niet genoeg is, met Hennessey’s GT500-tuningspakket levert hij straks 1200 pk!

De Shelby GT500 is niet langer alleen een “in-your-face muscle car” die ongelooflijke hard kan op het rechte stuk. Het is, zoals we eerder zagen in een vergelijking met de 911 GT3 RS, nu ook een geweldige sportauto om mee op het circuit  te rijden. Ford’s officiële vermogensopgave voor de GT500 zijn 760 pk met een koppel van 847 Nm. De jongens van Hennessey willen kijken of die cijfers geëvenaard kunnen worden middels een rollenbanktest.

De test maakt deel uit van het standaardproces van Hennessey, waarbij elk voertuig grondig wordt getest voordat het tunen begint. Het fantastische geluid van de V8 is zeker de moeite waard om te horen. Vooral als de supercharged V8 van de GT500 op toeren komt. Later in de video, rond 02:55, hoor je de karakteristieke supercharger janken in al zijn glorie.

Video: Luister eens naar deze Ford Mustang Shelby GT500

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hoe ver kunnen elektrische auto's rijden voordat ze uitvallen

Hoe ver kunnen elektrische auto’s rijden voordat ze uitvallen?

Bestuurder-zet-het-op-een-lopen-na-aanrijding

Bestuurder zet het op een lopen na aanrijding