in

Luister naar de V12 van Ferrari’s Purosangue SUV

Er was lange tijd onduidelijkheid over welke krachtbron Ferrari zou gaan gebruiken in hun allereerste SUV. Er werd gespeculeerd over de hybrid-V6 uit de 296 GTB, de twin turbo V8-motor uit de F8 Tributo of misschien zelfs een atmosferische twaalfcilinder.

Laatstgenoemde is toch wel de motor die synoniem staat aan Ferrari en recentelijk bevestigde de fabrikant dat er inderdaad een V12 in de SUV komt. CEO Benedetto Vigna zei tegen de pers: “We have tested several options, it was clear that the V12, for the performance and driving experience it could provide, was the right option for the market.

De Ferrari Purosangue bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling en zou in het derde kwartaal van 2022 onthuld kunnen worden. Vigna zei tevens dat er een noodzaak is om exclusiviteit te waarborgen. Ferrari’s productiecapaciteit in Maranello zal dan ook niet verhoogt worden en maximaal 15.000 tot 16.000 auto’s per jaar produceren. In 2021 rolden er 11,155 Ferrari’s uit de fabriek.

Video: Luister naar de V12 van Ferrari’s Purosangue SUV

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Bolide laat zijn 8.0-liter W16-motor horen

Bugatti Bolide laat zijn 8.0-liter W16-motor horen

Belgische touringcar haalt op levensgevaarlijke wijze in

Belgische touringcar haalt op levensgevaarlijke wijze in