in

Novitec Ferrari F8 Tributo produceert 123 dB

Novitec had al een uitlaatsysteem voor de Ferrari F8 Tributo, maar nu hebben ze ook een hele reeks nieuwe carbon fiber onderdelen ontwikkeld voor de V8-supercar van Ferrari.

De nieuwe onderdelen van Novitec zijn grotendeels bedoeld om het uiterlijk van de F8 te verfraaien, maar de splitter, side skirts, diffuser en achtervleugel zijn weldegelijk geoptimaliseerd voor een betere luchtstroom en meer downforce.

Dit specifieke exemplaar is eveneens uitgerust met sportveren en prachtige, mat gouden gesmede MF10-velgen. Staat goed bij de grijze kleur van de carrosserie als je het mij vraagt.

Met de roestvrijstalen uitlaat, katvervanger en een plug-and-play module voor de ECU, stijgt het vermogen van de Novitec Ferrari F8 Tributo naar 802 pk en 898 Nm koppel. Dat is 80 pk en 128 Nm meer dan standaard! Het uitlaatsysteem heeft natuurlijk een remote controlled valve, dat is ook wel nodig want volledig open produceert de V8-motor maar liefst 123 dB.

Wil je precies weten wat Novitec allemaal gedaan heeft aan deze F8 Tributo en hoe 123 dB klinkt. Bekijk dan onderstaande video.

Video: Novitec Ferrari F8 Tributo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Van Stokkum op pad met de BMW M2 CS

Van Stokkum op pad met de BMW M2 CS

McLaren 765LT kwart mijl

McLaren 765LT imponeert op de kwart mijl met 9.41 sec