in

Lykan Hypersport laat zich zien in Monaco

Eind vorig jaar kwam W Motors voor het eerst in het nieuws. De Arabische supercarbouwer presenteerde destijds hun eerste creatie, de Lykan  Hypersport. Met een prijskaartje van 3.4 miljoen dollar is de Lykan Hypersport een van de, zo niet dé, duurste supercar ooit gemaakt.

Hiervoor krijg je een 3.7-liter Twin Turbo boxermotor met 750 pk en 960 Nm koppel. De krachtbron komt van de bekende Porsche-tuner RUF vandaag en kan gekoppeld worden aan een sequentiele zesbak of een zeventraps PDK versnellingsbak. De gehele carrosserie is gemaakt van carbon fiber waardoor het gewicht lekker laag blijft, 1.380 kg. De sprint naar 100 km/h rond hij af in 2.8 seconden en de topsnelheid ligt op een respectabele 386 kilometers per uur.

Al met al mooie specificaties, maar dat verklaart nog niet waarom de auto zo stevig aan de prijs is. Dat heeft alles te maken met de beperkte oplage, 7 stuks, en het feit dat er goud en diamanten gebruikt zijn in het interieur. Het exterieur is overigens ook redelijk excentriek te noemen, kijk maar eens hoe de deuren open gaan.

Video – Lykan Hypersport laat zich zien in Monaco

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gallardo Super Trofeo Stradale Slaat Rechtsaf

Gallardo Super Trofeo Stradale Slaat Rechtsaf

WTCC 2014 - Paul Ricard Highlights

WTCC 2014 – Paul Ricard Highlights