in

Lykan HyperSport toegevoegd aan Abu Dhabi’s politievloot

Dubai heeft een politievloot waar ieder land jaloers op is, de meest exclusieve hypercars en supercars worden in politie kleuren gespoten om in contact te blijven met de community. Nou zijn de rest van de Emiraten ook niet bepaald arm en dus dacht Abu Dhabi, ‘wat Dubai kan kunnen wij ook!’.

De Lykan Hypersport is toegevoegd aan de vloot van Abu Dhabi en dat is een passende keuze. De Lykan Hypersport wordt gebouwd door W Motors en wordt aangeprezen als de eerste supercar van het Midden-Oosten, en was daarbij prominent te zien in Fast & Furious 7.

Met een 3.7-liter twin-turbo platte zescilinder die 740 pk produceert, accelereert de Lykan Hypersport in 2.8 seconden naar 100 kilometer per uur en door naar een theoretische topsnelheid van 392 km/h. De hypercar heeft het astronomische prijskaartje van $3.400.000, echt een auto gebouwd voor rijke oliebaronnen en prinsen van Midden-Oosten. Maar blijkbaar dus ook voor ambtenaren van een oliestaat.

Video: Lykan HyperSport voor Abu Dhabi’s politie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

James May test de Ferrari 488 GTB

James May test de Ferrari 488 GTB

Deze 2JZ Nissan Silvia heeft 4 Turbo's!

Deze 2JZ Nissan Silvia heeft 4 Turbo’s!