in

M2K Motorsports Ford GT is de snelste ter wereld: 469,76 km/h!

Tijdens het Texas Mile evenement van afgelopen weekend behaalde een Ford GT van M2K Motorsports een snelheid van 293,6 mph, oftewel 469,76 kilometer per uur. De oude Ford GT is nog altijd de snelste auto ter wereld!

De inmiddels ruim 10 jaar oude Ford GT is al jaren de ideale machine voor ‘standing mile’ races. Ze zijn uiterst aerodynamisch, hebben een redelijk simpel platform en een motor die door tuners opgevoerd kan worden naar 2.500 pk. De twee snelste auto’s ter wereld zijn Ford GT’s, onderstaande auto staat op nummer 1 gevolgd door de Ford GT van Performance Power Racing met 455 km/h.

Het meest indrukwekkende aan deze prestatie is dat deze snelheden werden behaald binnen 1.600 meter en met een stilstaande start. Dat doet de Bugatti Chiron ze niet na, die heeft de langste testbaan ter wereld nodig om tot zijn beoogde topsnelheid van 463 km/h te komen. Ook erg indrukwekkend, maar toch iets minder indrukwekkend dan de prestaties van deze GT’s.

Video: M2K Motorsports Ford GT is de snelste ter wereld

Onboard

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi TT RS Review

2017 Audi TT RS Review

Fiat X1-9 raceauto

Een nogal bijzondere zelfgebouwde raceauto: Fiat X1/9