in

M3 Competition vs Model 3 Performance

Volgens Tesla CEO Elon Musk is de Model 3 Performance sneller dan de BMW M3, dat claimde hij althans eerder dit jaar op Twitter. Tijd om die claim te gaan testen!

In een video genaamd ‘Battle of the 3s’ wordt de Tesla Model 3 Performance naast een BMW M3 Competition gezet op de dragstrip. De Model 3 Performance heeft twee elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 450 pk en 637 Nm koppel produceren. Hierdoor kan de auto naar 96 km/h accelereren in 3,4 seconden en 498 km afleggen wanneer de accu’s helemaal zijn opgeladen.

De BMW M3 Competition heeft een 3,0-liter twin turbo zes-in-lijn met 450 pk en 550 Nm koppel. Vanuit stilstand sprint deze M3 in 3.8 seconden naar 96 km/h als hij is uitgerust met de optionele zeventraps-transmissie met dubbele koppeling.

Beide auto’s hebben dus evenveel pk’s, de Tesla heeft echter meer koppel tot zijn beschikking. Daar staat tegenover dat de BMW aanzienlijk lichter is, 1.622 kg tegenover 1.877 kg voor de Tesla. Het belangrijkste is echter de aandrijving, de M3 heeft RWD en de Model 3 heeft AWD plus instant vermogen.

Het verschil tussen beide auto’s op de kwart mijl is uiteindelijk slechts 0,2 seconden, maar had Elon Musk gelijk?

Video: M3 Competition vs Model 3 Performance

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Vaughn Gittin Jr drift de Nordschleife in 900 pk Mustang RTR

Vaughn Gittin Jr drift de Nordschleife in 900 pk Mustang RTR

McLaren 600LT Track Review

McLaren 600LT getest op Hungaroring