in

Maakt Red Bull Racing gebruik van Traction Control?

Het Italiaanse Autosprint zegt een mogelijke verklaring te hebben voor de uitermate goede prestaties van het Red Bull Racing F1 Team: traction control. Sinds enkele jaren is het gebruik van het hulpmiddel verboden, maar volgens het gerenommeerde tijdschrift zou het kampioensteam er mogelijk toch gebruik van maken.

De vermoedens zijn ontstaan op basis van videobeelden van het incident tussen Mark Webber en Giedo van der Garde in de Grand Prix van Canada. Toen de Australiër na de touche met Giedo accelereerde liet de RB9 vreemde bandensporen achter op het asfalt, die lijken op een controlesysteem dat de kracht van de auto optimaal moet benutten. De strepen zijn steeds korte stukjes onderbroken waardoor het lijkt alsof de kracht kort onderbroken wordt.

Er worden een aantal mogelijke verklaringen gegeven voor de rare sproren, Traction Control, de toerenbegrenzer die ingrijpt of beweging in de ophanging. Wat denken jullie na het bekijken van onderstaande video?

Video: Maakt Red Bull Racing gebruik van Traction Control?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

5 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Het zou ook kunnen dat het circuit daar hobbelig is; dan krijg je ook onregelmatige sporen. Lijkt me een kwestie van data uitlezen van de auto om erachter te komen of het tractioncontroll is of niet.

Reageer op deze video

2013 Aston Martin Vanquish Volante Promovideo

2013 Aston Martin Vanquish Volante Promovideo

Het verhaal van Toyota's Le Mans Prototypes

Het verhaal van Toyota’s Le Mans Prototypes