in

Mad Mike Drift BADBUL over de Franschhoek Pass

Mad Mike heeft een aantal fantastische driftvideo’s gemaakt, denk aan de Crown Range en Highlands video’s. Voor zijn nieuwste video reisde hij af naar Kaapstad om in zijn Mazda RX-8 over de Franschhoek Pass te driften.

De Franschhoek Pass is een bochtige bergweg gebouwd in 1822 die zelfs een ervaren drifter als Mad Mike Whiddett de nodige angst inboezemt. Volgens de Nieuw-Zeelander was het de engste stunt die hij ooit heeft gedaan, in zijn BADBUL haalde hij snelheden van bijna 250 km/h op een weg waar weinig ruimte voor fouten is. Het enige wat Mike en de RX-8 van een val in de afgrond scheid is een simpele vangrail en wat struiken, dan heb je reden om een beetje gespannen te zijn.

De “Badbul” is een 2004 Mazda RX-8 voorzien van een turbocharged drie-rotor 20B-motor, goed voor dik 800 pk op de achterwielen.

Video: Mad Mike Drift Franschhoek Pass

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

mercedes-amg-c63-r-gespot

Mercedes-AMG C63 R gespot

audi-r8-spyder-review

Audi R8 Spyder Review