in

Man bouwt ‘vliegende’ Reliant Robin

Vliegende auto’s zijn tot op heden nog geen daverend succes, er worden wel concepten gepresenteerd maar daadwerkelijk productieversies zijn zeldzaam. Deze man bouwde zelf zijn vliegende auto, op basis van een Reliant Robin.

Er is een reden waarom helikopters twee rotoren hebben. De grote rotor bovenop zorgt voor een lift terwijl de kleine rotor op de staart ervoor zorgt dat de helikopter niet gaat rondtollen. Er zijn ook andere oplossingen, zoals het hebben van twee grote rotoren bovenop die in tegengestelde richting draaien, maar zoals je ziet is de engineering op deze Robin niet helemaal conform luchtvaartnormen.

De vliegende Reliant Robin in deze video heeft maar één rotor, een nauwelijks werkend roer en wordt voortgetrokken door een pickup truck. Geen recept voor succes, maar wel voor een hilarische video.

Video: Man bouwt vliegende Reliant Robin

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 250 GTO Greg Whitten

Deze Ferrari 250 GTO staat te koop

Ferrari F12 Berlinetta Straight Piped

Ferrari F12 met Novitec-uitlaat brult in Londen