in

Man maakt velg van Epoxyhars en doet dikke burnout

Staal en aluminiumlegering zijn de meest voorkomende materialen waarvan velgen gemaakt worden. Top of the line zijn de velgen van carbon, zoals Koenigsegg produceert, en titanium velgen van bijvoorbeeld HRE. En dan heb je nog de thuisklusser, die een velg maakt van Epoxyhars.

In onderstaande video zien we hoe deze doe het zelver een Epoxyhars-velg maakt voor zijn AWD Oldsmobile Cutlass. Het wiel heeft geen spaken, In plaats daarvan wordt het midden gevuld met epoxy met de wielnaaf eraan bevestigd.

Tijdens het fabriceren van de velg installeerde de bouwer LED’s waardoor het wiel van kleur kan veranderen. Ziet er misschien een beetje uit als een Fast & Furious film, maar origineel is het wel.

Nadat de velg gereed is en omhuld met rubber, ondergaat hij een test. Niet de gebruikelijke pothole test, maar een dikke AWD burnout.

Video: Velg van Epoxyhars

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 360 Rallyauto

Deze Ferrari 360 rallyauto is helaas geen echte Ferrari

Toch maar niet de afslag nemen

Toch maar niet de afslag nemen