in

Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten

Deze Porsche 917 in Gulf-kleuren werd tentoongesteld op het Pebble Beach Concours d’Elegance samen met twaalf andere 917’s, om de 50e verjaardag van Porsches overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans te vieren.

Een van de beheerders besloot het aanwezige publiek te trakteren op het brute geluid van de platte twaalfcilinder. Zoals we vorige maand ontdekten, is het starten van een Porsche 917 echter een zeer gecompliceerd proces. Het vereist dat de olie opgewarmd is, een groot aantal schakelaars in de juiste stand staan, de hulpaccu is aangesloten en de mechanische gashendel op ongeveer 2.000 tpm gehouden wordt totdat alle vloeistoffen op temperatuur zijn. Maar voordat je dat allemaal doet, moet je ervoor zorgen dat de auto in neutraal staat.

De toeschouwers moesten uit de weg te springen toen de Porsche 917 ineens naar voren schoot en de man werd meegesleurd. Complimenten aan de man, want hij deed alsof er niets aan de hand was en probeerde de 917 nogmaals te starten, wat overigens niet lukte…

Video: Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ENÖREV (@e_n_o_r_e_v)

Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten

Wat vond je van deze video?

-20 Points
Upvote Downvote

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *