in

Manhart komt met 723 pk sterke F90 MH5

De BMW F90 M5 heeft met 600 pk meer dan genoeg vermogen voor een sedan, maar daar trekken tuners zich natuurlijk niets van aan. Meer is altijd beter en dus introduceerde Manhart de F90 MH5.

De Manhart MH5 wordt aangedreven door een Biturbo 4.4-liter V8-motor voorzien van een MHtronik ECU. De resultaten die dit doosje met zich meebrengt zijn verbluffend, 723 pk en 870 Nm koppel. Dankzij deze vermogensstijging heeft de MH5 slechts 5,9 seconden nodig voor de tussensprint van 100-200 km/h, dit was 7,7 seconden.

De M5 F90 klonk al bepaald niet slecht, maar met het roestvrijstalen uitlaatsysteem van Manhart in combinatie met de carbon uiteinden brult de BMW nog harder. Natuurlijk kan het volume aangepast worden middels een vlinderklep in de uitlaat.

Om de Manhart MH5 er dynamischer en sportiever uit te laten zien heeft de auto een aantal carbon fiber onderdelen gekregen, waaronder de splitter, de diffuser en een kofferbakspoiler. Een set KW schroefveren verlaagt de rijhoogte met ongeveer 20 mm en de MH5 staat nu op 21″ Concave One aluminium wielen in mat zwart.

Video: Manhart MH5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Motor-verwijderen-uit-Jeep-Cherokee

Kun je een motor uit een rijdende Jeep trekken?

Rhys Millen Bentley Bentayga Pikes Peak

Zie hoe Rhys Millen de Bentley Bentayga naar recordtijd stuurt op Pikes Peak