in

Mansory Ferrari 812 Superfast trekt aandacht

In maart onthulde Mansory op de Geneva Motor Show hun uitvoering van de Ferrari 812 Superfast. Zoals gebruikelijk is het een hate it or love it transformatie want subtiel zijn de aanpassingen van Mansory nooit.

De tuner heeft een koolstofvezel bodykit ontwikkeld voor de 812 Superfast bestaande uit een nieuwe voorbumper, motorkap, spiegels, side skirts, achterbumper en diffuser. Wat echter het meest in het oog springt is die enorme vleugel op de kont van de Ferrari, het geeft de GT een extra ‘racy’ uitstraling.

Natuurlijk heeft de 812 Superfast ook een set nieuwe velgen gekregen, op de Mansory Stallone zijn gesmede wielen van het type Yavin geïnstalleerd, 21 inches vooraan en 22 inches achteraan. Een set verlagingsveren zorgt ervoor dat de carrosserie wat dichter op de weg ligt en de wielkasten netjes gevuld zijn.

Mansory heeft het niet alleen bij cosmetische aanpassingen gelaten, door het optimaliseren van de standaard ECU en een speciaal ontwikkeld uitlaatsysteem levert de 6.5-liter V12 nu 830 pk en 740 Newtonmeter koppel. Geen enorme vermogenswinst, maar dat gaat bij atmosferische motoren nu eenmaal wat lastiger dan bij geblazen motoren.

De 1 of 1 werd onlangs in Londen gespot en trok de nodige aandacht in Sloane street.

Video: Mansory Ferrari 812 Superfast

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video