in

Mark Higgins’ 2016 Subaru WRX STI Isle of Man Lap Record

Een paar weken geleden verbrak coureur Mark Higgins het ronderecord voor auto’s op het Isle of Man, een record dat hij in 2014 zelf had neergezet. Subaru heeft nu eindelijk de volledige onboardvideo vrijgegeven en man wat is dat gaaf om te zien!

Higgins is als sinds 2011 bezig om het ronderecord van Isle of Man voortdurend scherper te zetten. De Subaru’s waarmee hij racet worden steeds sneller en dat vertaalt zich direct naar de rondetijden. In 2014 was zijn ronderecord 19 minuten en 15 seconden, dit jaar ging hij het 60 kilometer lange stratencircuit rond in 17 minuten en 35 seconden. Maar zoals gezegd deed hij dit niet in een standaard Subaru zoals voorgaande jaren, dit jaar reed Mark Higgins met een speciaal geprepareerde WRX STI Time Attack gemaakt in samenwerking met Prodrive. Deze uitvoering heeft meer vermogen, een chassis dat gebaseerd is op een World Rally Car, een sequentiele versnellingsbak en zelfs DRS!

De video bevat allerlei informatie van meetinstrumenten, let op snelheid is in MPH, en Mark geeft ook nog eens commentaar bij zijn rondje. Snel kijken dus!

Video: 2016 WRX STI Isle of Man Record

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno gaat op twee wielen met 2.500 pk

Jay Leno op twee wielen met 2.500 pk

Porsche-911-Turbo-S-Fail

Ook in Nederland crashen supercars na een meeting