in

Marshals slepen Carrera Cup even naar de overkant

Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Park Zandvoort kwam ook de Franse Porsche Carrera Cup in actie. Na een aantal incidenten in de eerste ronde besloten de marshals om een kapotte Carrera Cup-auto naar de overkant van het circuit te slepen, terwijl de race niet geneutraliseerd was.

Je zou denken dat ieder circuit inmiddels wel geleerd heeft dat je geen hulpvoertuigen het circuit op stuurt, tenzij de race is geneutraliseerd middels een safety car of VSC. We weten tenslotte allemaal wat er met Jules Bianchi is gebeurd.

De Porsche werd vlak voor het Scheivlak weggesleept terwijl er raceauto’s op volle snelheid aankwamen. Een van de aanstormende Porsches moest vol in de remmen en had geluk dat de coureur in de gesleepte Porsche op de rem trapte, anders was hij er vol ingevlogen.

Video: Marshals slepen Carrera Cup naar de overkant

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Mooie video! Het betrof hier een inschattingsfout van Race Control. Ze dachten dat de baan vrij was, maar in de Hugenholtz spinde een auto. Dat werd niet tijdig gemeld door de post. Race Control meldde dus dat ze konden oversteken. Gelukkig was de lijn geknoopt, anders was deze zeker niet gebroken. Het blijft toch allemaal mensenwerk hè.

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #12

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #12

Bruno Senna test McLaren Senna

Bruno Senna test de McLaren Senna