in

Jules Bianchi F1 Tribute

Gisteren bereikte ons het nieuws dat Jules Bianchi op 25 jarige leeftijd overleden is. De Fransman lag sinds 5 oktober 2014 in coma na zijn verschrikkelijke crash op Suzuka tijdens de Grand Prix van Japan.

“Jules heeft tot het allerlaatst gevochten, zoals hij altijd deed, maar vandaag is er een eind gekomen aan zijn strijd” liet zijn familie weten. De coureur van het Marussia Formule 1-team had zwaar hersenletsel opgelopen nadat hij met hoge snelheid op een takelwagen botste. Afgelopen maandag zei zijn vader nog tegen het France Info: “De tijd verstrijkt en ik ben nu minder optimistisch dan twee of drie maanden na het ongeval. We hebben het er al eens over gehad en hij vertelde ons dat, wanneer hij een vergelijkbaar ongeval zou krijgen als Michael Schumacher en daardoor niet meer zou kunnen racen, hij dat heel moeilijk zou kunnen accepteren. Want het is zijn leven.”

De talentvolle Fransman won in 2008 de Masters of Formula 3 en in 2009 het Formule 3 Euro Series kampioenschap. In 2010 en 2011 werd hij derde in de GP2 Series en in 2012 eindigde hij als tweede in de Formula Renault 3.5 Series, achter Robin Frijns. In 2013 en 2014 kwam hij uit voor het Marussia F1 team en stond hij onder contract bij Ferrari’s Driver Academy. Zijn beste klassering was een negende plaats tijdens de Grand Prix van Monaco in 2014.

Video: Jules Bianchi F1 Tribute

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2015 - Iowa 300 Highlights

IndyCar 2015 – Iowa 300 Highlights

Latvala komt even voorbij vliegen in zijn Polo R WRC

Latvala komt even voorbij vliegen in zijn Polo R WRC