in

Martin Brundle test 2015 Mercedes W06

Als co-commentator en uiteindelijke opvolger van de legendarische Murray Walker voorziet Martin Brundle al vele jaren de Formule 1-races van commentaar. Hij is een van de beste commentatoren in de sport en dankzij zijn ervaring als Formule 1-coureur kan hij als geen ander de kijker een duidelijk beeld geven over de auto’s en de circuits.

De voormalig winnaar van de 24 uur van Le Mans reed in 1996 zijn laatste Formule 1-race, maar Brundle heeft sindsdien nog vele Formule 1-auto’s getest. Inmiddels staat de teller op 39 en in deze video test hij zijn 40e Formule 1-auto, en dat is een hele bijzondere!

Brundle kroop op een regenachtig Silverstone namelijk achter het stuur van de Mercedes-AMG F1 W06 Hybrid, de huidige auto van Mercedes waarmee Lewis Hamilton kampioen is geworden. Toch wel speciaal dat Martin Brundle tijdens het seizoen de nieuwste F1-auto mocht testen, hij was dan ook diep onder de indruk van het lineaire vermogen van de aandrijflijn en de hoeveelheid grip die er was, ondanks de regen en plassen op de baan.

Video: Martin Brundle test 2015 Mercedes W06

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Drift Murcielago vs Lexus LFA

Zie de Murcielago driftauto in actie tegen de LFA

Alpine A110

Petrolicious – Alpine A110