in

Martin Brundle test de Lotus 98T

In deze video stapt ex-Formule 1 coureur Martin Brundle achter het stuur van de Lotus 98T uit 1986. In 2008 was het 60 jaar geleden dat er voor het eerst een Formule 1 race werd verreden op Silverstone, om dat te vieren testte presentator Martin Brundle uit ieder decennium één auto. Vandaag is de jaren ’80 aan de beurt, het turbo tijdperk. Eerder in deze reeks kon je de de Maserati 250F uit de jaren ’50, de Lotus 49 uit de jaren ’60 en de McLaren M23 uit de jaren ’70 zien.

De Lotus 98T was een doorontwikkeling van de Lotus 97T, gebouwd door Gérard Ducarouge en Martin Ogilvie en bestuurd door Ayrton Senna en Johnny Dumfries. Het chassis werd gekenmerkt door een lager monocoque dan zijn voorganger als gevolg van een regelementswijziging. De aandrijflijn bestaat uit de Renault EF15bis V6 turbo motor gekoppeld aan een Hewland versnellingsbak. Het Turbo tijdperk werd gekenmerkt door bizarre vermogens, de 1.5 liter Renault turbo motor draaide tussen de 4 en 5.5 bar boost en produceerde 1000 pk in de race tot aan 1300 pk in kwalificatie trim.

Ayrton Senna behaalde met de Lotus 98T acht pole positions, twee overwinningen, en in totaal 8 podiumplaatsen, goed voor een 4e plek in de eindstand om het wereldkampioenschap.

Video: Martin Brundle test de Lotus 98T

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Verlaten fabriek is prima locatie voor Hoonigans

Verlaten fabriek is prima locatie voor Hoonigans

Ayrton Senna testte een Penske Indycar in '93

Ayrton Senna testte een Penske Indycar in ’93