Tags: CrashDaytona

Massacrash elimineert driekwart van het veld tijdens opening NASCAR-seizoen

Afgelopen weekend vond de opening van het NASCAR-seizoen plaats op de Daytona International Speedway. De eerste race van het seizoen was een all-star race voor oud-winnaars en coureurs die vorig seizoen minstens één keer een van pole position vertrokken. De race telde niet mee voor het kampioenschap maar er was wel een dikke geldprijs te winnen.

Net als tijdens de 24 uur van Daytona moest de Advance Auto Parts Clash verschillende keren onderbroken worden vanwege regenval. Met nog twintig ronden te gaan en dreigende regenwolken in aantocht besloot zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson een aanval te plaatsen op de leidende positie van Paul Menard. Dat deed hij echter niet zo netjes..

Bij het passeren van Menard leek Johnson een klein tikje uit te delen met als gevolg dat de Ford-coureur dwars ging en driekwart van het veld op elkaar klapte. Na ‘The Big One‘ werd de race geneutraliseerd en hierna begon het wederom te regenen. Uiteindelijk werd de race gestaakt en zodoende won Jimmie Johnson de Clash.

Video: Massacrash elimineert driekwart van het veld

Massacrash elimineert driekwart van het veld tijdens opening NASCAR-seizoen

Geen reacties op "Massacrash elimineert driekwart van het veld tijdens opening NASCAR-seizoen"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *