in

Massacrash elimineert driekwart van het veld tijdens opening NASCAR-seizoen

Afgelopen weekend vond de opening van het NASCAR-seizoen plaats op de Daytona International Speedway. De eerste race van het seizoen was een all-star race voor oud-winnaars en coureurs die vorig seizoen minstens één keer een van pole position vertrokken. De race telde niet mee voor het kampioenschap maar er was wel een dikke geldprijs te winnen.

Net als tijdens de 24 uur van Daytona moest de Advance Auto Parts Clash verschillende keren onderbroken worden vanwege regenval. Met nog twintig ronden te gaan en dreigende regenwolken in aantocht besloot zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson een aanval te plaatsen op de leidende positie van Paul Menard. Dat deed hij echter niet zo netjes..

Bij het passeren van Menard leek Johnson een klein tikje uit te delen met als gevolg dat de Ford-coureur dwars ging en driekwart van het veld op elkaar klapte. Na ‘The Big One‘ werd de race geneutraliseerd en hierna begon het wederom te regenen. Uiteindelijk werd de race gestaakt en zodoende won Jimmie Johnson de Clash.

Video: Massacrash elimineert driekwart van het veld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is de Toro Rosso STR14

Dit is de Toro Rosso STR14

mercedes-amg-sl63-g-power

G-Power’s Mercedes-AMG SL63 heeft 810 pk en 1141 Nm