in

Rolex 24h Daytona 2019 Highlights

De 57e editie van de Rolex 24 uur van Daytona werd geteisterd door regenbuien, die dermate heftig waren dat de race meerdere keren werd stilgelegd. De regen zorgde echter ook voor fantastische actie op de baan, met name Fernando Alonso was ontketend op het natte asfalt.

In de kwalificatie liet Mazda zien dat zij de snelste raceauto gebouwd hadden, met een nieuw baanrecord reed Oliver Jarvis naar pole position. In de race kregen beide Mazda’s nog voordat de eerste 12 uur erop zaten al technische problemen en moesten de strijd staken.

In de openingsfase van de race reden de Acura’s van Juan Pablo Montoya en Ricky Taylor aan kop, maar de zwarte Cadillac DPi.V-R met startnummer 10 van Wayne Taylor Racing baande zich een weg naar voren. In zijn eerste stint reed Alonso van de achtste plaats naar de leiding, binnen een uur na de rijderswissel. De Spanjaard bouwde vervolgens een voorsprong op van meer dan 20 seconden, die teniet werd gedaan door een full-course-yellow.

Alonso’s teamgenoten Renger van der Zande, Jordan Taylor en Kamui Kobayashi wisten tijdens de nachtelijke uren de koppositie vast te houden, al wisselde de leiding wel constant vanwege neutralisaties en pitstops. In de vroeg ochtend kwam de voorspelde regen opzetten en wederom reed Alonso een geweldige stint, hij was bij vlagen twee tot drie seconden sneller dan zijn concurrenten.

De enorme hoeveelheid regen zorgde voor veel plassen op de baan en dat begon een serieus probleem te vormen. De wedstrijdleiding greep in eerste instantie in met een full-course-yellow van meer dan een uur, gevolgd door een rode vlag omdat er echt te veel water op de baan stond. Hierdoor stond het hele veld één uur stil.

Na de rode vlag was het Felipe Nasr die in de AXR Cadillac de leiding had, voor Fernando Alonso die aan zijn derde stint begon. In heftige regen wist Nasr aanvankelijk de druk van Alonso te weerstaan, maar met nog twee uur te gaan schoot de voormalig Sauber-coureur rechtdoor in de eerste bocht. Alonso nam de leiding over en de Spanjaard sloeg direct een gat van 10 seconden naar zijn naaste belager. Niet lang hierna besloot de wedstrijdleiding om de race wederom stil te leggen met een rode vlag, ditmaal definitief.

De Cadillac van Fernando Alonso, Renger van der Zande, Jordan Taylor en Kamui Kobayashi werd tot winnaar uitgeroepen van de 24 uur van Daytona 2019. Voor Van der Zande, Alonso en Kobayashi is het de allereerste zege in de 24 uur van Daytona. Alonso won vorig jaar ook al de 24 uur van Le Mans.

Video: Rolex 24H Daytona 2019 Highlights

Rolex 24h Daytona 2019 Highlights

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *