in

Matt Farah test de beste Mustang ooit gemaakt

Het is niet de krachtigste Ford Mustang ooit gemaakt, maar de Shelby GT350R is wel de beste Mustang ooit gemaakt en met 526 pk zeker niet langzaam.

Het draait bij de Shelby GT350R niet om rechte lijn snelheid, men wilde de best sturende Mustang ooit maken en daarvoor heeft Ford’s Special Vehicle Team alles uit de kast getrokken. De aerodynamica aan de voorkant en de achterkant is dusdanig verbeterd dat hij meer downforce genereert dan een 911 GT3 bij 160 kilometer per uur. De airco, vloerbedekking en achterbank zijn verwijderd voor een gewichtsreductie van 59 kilo. De carbon fiber velgen zijn speciaal gebouwd voor deze Shelby GT350R door Carbon Revolution en zijn 19.000 dollar. Daarnaast heeft Ford voor het eerst gebruik gemaakt van magnetische schokdempers en zijn er Brembo remmen gemonteerd.

Kortom een hele waslijst aan verbeteringen ten opzichte van de reguliere Mustang en als we Matt Farah moeten geloven móet je er een kopen. Als je bedenkt dat hij slechts 61.000 dollar kost is het enorm zonde dat Ford geen exemplaren naar Nederland verscheept.

Video: De beste Mustang ooit

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

HPA Volkswagen Golf R

Tuned – HPA Volkswagen Golf R met 740 pk

Trophy Truck Crash

Stadium Super Truck vliegt zijwaarts in de vanghekken