in

Matt Farah test de viercilinder Toyota Supra

Zoals bekend is de nieuwe Toyota Supra niet alleen leverbaar met een 3.0-liter zescilinder, maar nu ook met een 2.0-liter viercilinder. Het verschil tussen beide uitvoeringen hebben we al eens gezien, nu is het tijd voor een rijtest.

Matt Farah heeft een geel exemplaar geleend die is uitgerust met de 255 pk sterke viercilinder turbomotor, dezelfde motor die ook in de BMW Z4 ligt. De viercilinder Supra is enkel leverbaar met een achttraps automaat en is aanzienlijk lichter dan het model met de zescilinder; 1.443 kg.

Om de prijs te drukken heeft Toyota ook wat premium onderdelen verwijderd ten opzichte van de zescilinder Supra, zoals de adaptieve ophanging, het elektronische differentieel en kleinere remschijven met slechts één zuiger. Het resultaat is dat de ‘baby’ Supra met een prijs van €61.995 precies 22K goedkoper is dan zijn grotere broer.

Het is alsnog een stevig bedrag vinden wij, helemaal als je bedenkt dat dezelfde Supra in de Verenigde Staten omgerekend €38.000 kost. Daar kan Toyota echter niets aan doen, dat hebben we te danken aan onze belastingregels.

Afgezien van de prijs, is de viercilinder Supra een goede auto? Je ziet het in onderstaande rijtest.

Video: Matt Farah test de viercilinder Toyota Supra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2020 - Talladega 500 Highlights

NASCAR 2020 – Talladega 500 Highlights

lamborghini-scv12

De limited edition circuitauto van Lamborghini: SCV12