in

Matt Farah test elektrische E36 M3 met 1150 Nm Koppel

EV West is niet zoals andere elektrische auto bouwers. EV West probeert niet de planeet te redden van c02-uitstoot, ze proberen raceauto’s te bouwen met behulp van elektrische technologie. Voor sommige evenementen zijn elektrische auto’s, in theorie, beter geschikt dan auto’s met verbrandingsmotor, de Pikes Peak International Hillclimb is een van die evenementen.

Deze hillclimb wordt verreden op grootte hoogte, tot 4300 meter, en verbrandingsmotoren kunnen hierdoor tot wel 20% aan vermogen verliezen. Een elektromotor heeft hier geen last van, maar heeft natuurlijk wel het grote nadeel dat de batterijen enorm veel gewicht mee brengen.

Matt Farah test in deze aflevering van Tuned de E36 M3 van EV West, 327 pk en 1150 Nm koppel beschikbaar vanaf 600 tpm! De auto weegt dankzij de batterijen echter wel 1750 kg, veel te veel want de E36 M3 is verder compleet gestript. Echt fan van elektrische auto’s zullen wij nooit worden, ook al heeft de techniek zo zijn voordelen.

Video: Elektrische E36 M3 met 1150 Nm Koppel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar XJR-15 Gespot + Review

Jaguar XJR-15 Gespot

Donkervoort D8 GTO Getest door Autovisie

Donkervoort D8 GTO Getest door Autovisie