in

Max bespreekt GP van USA met Sky Sports

Als je vanaf de achttiende plek moet starten en als tweede finisht, dan heb je een veelbewogen Grand Prix achter de rug. Sky Sports besloot daarom Max Verstappen even voor de camera te trekken en samen de inhaalrace te bespreken.

Dat Max Verstappen zich in eerste instantie naar de vijfde positie wist op te werken is niet eens zo verrassend. De auto’s van Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn zoveel beter dan de rest van het veld, dat je voor de start van de Grand Prix al weet dat een top 6 klassering mogelijk moet zijn. Maar dat de Nederlander vervolgens ook beide Mercedessen wist te passeren en in de slotfase mee deed om de overwinning, is natuurlijk van grote klasse.

De Red Bull-coureur maakte vooral indruk door 33 ronden op de supersofts te rijden. Van de top 3 had Max de oudste en zachtste banden, en toch hield hij het rubber tot het einde van de race goed. Bandenmanagement is iets waar de Nederlander in uitblinkt, zoals hij ook al demonstreerde in Oostenrijk toen hij de Grand Prix won.

De eerstvolgende Grand Prix is aanstaande zondag in Mexico. Vorig jaar werd die race gewonnen door Verstappen dus we zijn hoopvol gestemd dat de Red Bull ook dit jaar meedoet om de zege.

Video: Max bespreekt GP van USA met Sky Sports

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Interviews met Verstappen na magistrale race in Austin

Interviews met Verstappen na magistrale race in Austin

World Time Attack Challenge 2018

World Time Attack Challenge 2018 – Porsche RP968 is de nieuwe baas