in

Max hield Bottas expres op tijdens snelle ronde

Aangezien Valtteri Bottas toch geen aanspraak meer maakte op punten, na zijn dramatische start, werd hij door Mercedes naar binnen gehaald om te wisselen naar softs. Met als doel het extra punt voor de snelste ronde bij Max Verstappen weg te halen.

De Nederlander werd door zijn team hiervan op de hoogte gebracht en doordat hij toevallig vlak voor Bottas reed, besloot hij de Fin wat op te houden. Eerst verloor de Red Bull-coureur een paar seconden in de tweede sector en vervolgens, toen Bottas vlak achter hem zat, verremde Verstappen zich ‘per ongeluk’ in het stadiongedeelte.

Slim gespeeld van de klassementsleider, maar omdat nog een set nieuwe softs had maakte het uiteindelijk geen verschil. De Mercedes-coureur maakte een tweede pitstop en reed in de allerlaatste ronde alsnog de snelste tijd. Dat bracht Bottas geen punt, aangezien hij buiten de top 10 reed, maar haalde de snelste tijd wel weg bij Verstappen.

Video: Max hield Bottas expres op tijdens snelle ronde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Soerd van Stokkum test eerste Maserati MC20 in Nederland

Sjoerd van Stokkum test eerste Maserati MC20 in Nederland

Toto Wolff niet blij met Bottas

Toto Wolff niet blij met Bottas: “Hield de deur open voor Max”