in

Max vergooit podium in GP China

Max Verstappen mocht als vijfde plaatsnemen op de startgrid in China, voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Toch wist zijn Australische teamgenoot de race te winnen en kwam de Nederlander als vierde over de streep, inclusief 10 seconden straf.

De Red Bull-coureur verloor tijdens de Grand Prix van China kostbare posities na inhaalpogingen op Hamilton en Vettel. Voor de te optimistische inhaalactie op Vettel werd de Nederlander bestraft met 10 seconden en er werden twee strafpunten bijgeschreven op zijn licentie.

We vinden de do-or-die acties van Verstappen allemaal fantastisch, maar hij verloor hierdoor wel een podium.  Natuurlijk, als de inhaalacties gelukt waren stonden we allemaal op de bank te juichen maar vandaag was dat niet het geval. Verstappen is nog jong en zijn agressieve rijstijl heeft hem veel gebracht, vandaag had hij iets geduldiger moeten zijn en als iemand dat weet is het Max zelf.

Video: Max Verstappen GP China 2018

Verstappen probeert buitenom te gaan bij Hamilton

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage seizoen 2018

Jay Leno’s Garage start met een nieuw seizoen

Formule 1 2018 Lap Record Shanghai International Circuit

Formule 1 – Shanghai International Circuit Lap Record