in

Max Verstappen blikt terug op 2e plaats in Saudi GP

Na zijn crash in de kwalificatie moest Max Verstappen twee Mercedes-coureurs passeren om niet te veel averij op te lopen in de strijd om het wereldkampioenschap. De Red Bull-coureur kon in de openingsfase van de race de beide Mercedessen goed volgen, maar leek wel vast te zitten achter Bottas.

Toen Mick Schumacher in de tiende ronde hard crashte kwam in eerste instantie alleen de safety car de baan op. Beide Mercedes-coureurs doken naar binnen om banden te wisselen, terwijl Max Verstappen buiten bleef, wat een enigszins gelukkige maar ook juiste keuze bleek. De Grand Prix werd namelijk stilgelegd met een rode vlag, waardoor Verstappen in de pitstraat alsnog banden mocht wisselen en de leiding behield.

Wat daarna volgde wat een bikkelhard gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Nederlander reed met het mes tussen de tanden en omdat hij iets te fel verdedigde en daarbij buiten de baan ging, adviseerde zijn team om de plek aan Hamilton te geven. Daar leek de zevenvoudig wereldkampioen niet op te rekenen, omdat hij die boodschap niet had ontvangen van zijn engineer, en botste vervolgens achterop de Red Bull.

Wat volgde was een warrige situatie. Max liet alsnog Lewis voorbij, kreeg 5 seconden tijdstraf en leek ineens geen pace meer te hebben op zijn medium banden. Doordat Hamilton ook de snelste ronde pakte staan beide coureurs nu gelijk in punten, 369,5. Verstappen heeft echter één overwinning meer en dus de gunstigste uitgangspositie.

In onderstaande interviews met Sky Sports en F1 TV blikt de Nederlander terug op de enerverende race in Saudi-Arabië.

Video: Max Verstappen blikt terug op 2e plaats in Saudi GP

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toto Wolff reageert bij Sky Sports over GP Saudi-Arabië

Toto Wolff reageert bij Sky Sports over GP Saoedi-Arabië

Lewis Hamilton over winst en duels met Verstappen in Saudi GP

Lewis Hamilton over winst en duels met Verstappen in Saudi GP