in

Max Verstappen doet donuts met de Honda CR-V Hybrid Racer

Een paar maanden geleden lieten we jullie kennis maken met de Honda CR-V Hybrid Racer, een speciaal project van Honda Performance Development. Onderhuids is de CR-V een raceauto met een op maat gemaakt buizenchassis en een 2.2-liter twin turbo hybride V6-motor met 800 pk. De body is flink verbreed en voorzien van de nodige aerodynamica, maar blijft onmiskenbaar een CR-V.

Het project van Honda is een beetje afgekeken van de Renault Espace F1 uit de jaren ’90, maar dat mag de pret niet drukken voor Max Verstappen. De Nederlander werd door Honda uitgenodigd op de Homestead-Miami Speedway om de CR-V Hybrid Racer eens aan de tand te voelen en daar had Max wel oren naar.

Red Bull Racing staat bekend om hun marketing en op de donderdag voor de Grand Prix moeten de coureurs vaak opdraven bij sponsoren en partners. “Om de rijders zo goed mogelijk te laten presteren bij een partner, moet je ze iets leuks laten doen. Als je Max bijvoorbeeld laat rijden in een auto, dan heeft hij het ook naar zijn zin. Op die manier heeft iedereen er profijt van,” zei Brand and Communications Director Kelly Britain afgelopen weekend. En dus moet Max af en toe met dit soort voertuigen rijden, geen straf als je het ons vraagt.

Video: Verstappen doet donuts met de Honda CR-V Hybrid Racer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW Z4 GT3 buldert over Rechberg hillclimb

BMW Z4 GT3 buldert met 200 km/h over Rechberg hillclimb

Deze Twin Engine Toyota Starlet is een 1.100 pk driftmonster

Twin Engine Toyota Starlet is een 1.100 pk driftmonster