in

Max Verstappen Wint de Grand Prix van Maleisië

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Maleisië gewonnen! Het is de tweede overwinning van de Nederlander in de koningsklasse van de autosport. In de vierde ronde van de Grand Prix van Maleisië viel Max Verstappen de leidende positie van Lewis Hamilton aan. Nadat de Nederlander met DRS in de slipstream dook van de Mercedes-AMG, ging hij binnendoor in bocht 1 en zorgde ervoor dat de Brit niet kon terugslaan in de daaropvolgende bocht.

Max Verstappen vergrootte het gat snel naar meer dan 1 seconden zodat Lewis Hamilton niet kon terugslaan met een DRS-aanval. Het resterende gedeelte van de race werd gecontroleerd en gedomineerd door Verstappen, het gat naar Hamilton liep op tot 10 seconden en zodoende reed de Nederlander zonder dreiging van achteren aan de kop van het veld.

In 2016 was de slotfase van de Grand Prix van Spanje zenuwslopend, dat was nu ook het geval maar nu vanwege de betrouwbaarheid waar Max dit jaar zoveel door geplaagd is. Hieronder zie je de winnende manoeuvre van onze Nederlander, 19 jaar nadat zijn vader ook een prachtige race reed in Maleisië.

Video: Max Verstappen Grand Prix van Maleisië

Post Race Radio:

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mini-Cooper-S-achterwaarts-de-vangrail-in-bij-Scheivlak

Mini Cooper S achterwaarts de vangrail in bij Scheivlak

Max praat met Ziggo en Sky Sports na zege