in

Max Verstappen grijpt baanrecord op Circuit Zandvoort

Max Verstappen vermaakte tijdens de Jumbo Racedagen ruim 100.000 bezoekers met zijn demonstraties. Maar de Red Bull-coureur besloot naast de vele burnouts en donuts ook een aanval te plaatsen op het baanrecord van voormalig Ferrari testcoureur Luca Badoer, neergezet met een Ferrari F2001.

Het nieuwe asfalt van Circuit Park Zandvoort is zo strak als een biljartlaken en biedt een stuk meer grip, dus toen Verstappen de Red Bull RB8 uit 2012 eenmaal opgewarmd had ging hij er eens goed voor zitten. De Nederlander klokte een tijd van 1:19.511 minuten, officieus een nieuw baanrecord! In 2001 reed Badoer in de Ferrari namelijk een tijd van 1:19.880.

Ik had nieuwe banden en dacht, we gaan het proberen”, meldde Verstappen op zijn website. “Er is meer grip en er zijn minder hobbels, wat het een stuk beter maakt. Om dan het baanrecord te verbreken, is altijd mooi.

De video van Red Bull laat helaas niet het complete rondje onboard zien, we zien Max vanuit verschillende camerastandpunten over Zandvoort blazen op weg naar een nieuw baanrecord.

Video: Max Verstappen baanrecord

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Max Verstappen grijpt baanrecord op Circuit Zandvoort

Reageer op deze video